Gyvūnai: Kardžuvė

Gyvūnai: Kardžuvė
Fred Hall

Turinys

Kardžuvė

Kardžuvės piešinys

Šaltinis: NOAA

Grįžti į Gyvūnai

Kardžuvės yra didelės vandenynų žuvys, kurias labiausiai atpažįstame iš ilgo plokščio snapo, primenančio kardą.

Kur gyvena kardžuvės?

Kardžuvės gyvena didžiojoje pasaulio vandenynų dalyje. Jos aptinkamos Indijos, Atlanto ir Ramiajame vandenynuose. Atrodo, kad joms labiau patinka šiltesni vandenys, tačiau jos aptinkamos įvairios temperatūros. Žiemą jos paprastai migruoja į šiltesnius vandenis, o vasarą - į vėsesnius. Jų galima rasti įvairiuose vandenyno gyliuose, taip pat ir paviršiuje, kur jos kartais iššoka iš vandens.vykdant veiklą, vadinamą pažeidimu.

Kokio dydžio jie būna?

Kardžuvės yra didelės žuvys. Patelės yra gerokai didesnės už patinus. Didžiausia kada nors sugauta kardžuvė svėrė 1 182 kg. Manoma, kad jos gali užaugti net iki 14 pėdų ilgio ir 1 400 kg.

Be ilgo snapo ir didelio dydžio, kardžuvės turi didelį pusmėnulio formos uodegos (uodegos) peleką, aukštą priekinį nugaros peleką, antrą daug mažesnį nugaros peleką ir krūtinės pelekus. Jos turi dideles akis ir neturi dantų. Kūno viršus yra sidabriškai pilkai mėlynas arba rudas, o apačia arba pilvas - kreminės spalvos.

Taip pat žr: Prezidento Franklino Pirso biografija vaikams

Kardžuvė

Šaltinis: NOAA Ką jie valgo?

Kardžuvės yra mėsėdės ir minta kitomis vandenynų žuvimis, pavyzdžiui, melsvomis žuvimis, skumbrėmis, jūrinėmis lydekomis ir silkėmis, taip pat kalmarais ir aštuonkojais. Mažesnes žuvis jos gali valgyti sveikas, o didesnes puola aštriu snapu ir suėda. Kardžuvės turi maitintis kasdien ir gaudyti kitas žuvis naudodamosi savo dideliu greičiu. Jos gali plaukti iki 50 mylių per valandą greičiu.

Meškėnų žvejyba

Kardžuvės yra populiari medžioklinė žuvis, nes jos yra didelės ir stiprios plaukikės, todėl žvejams jos yra iššūkis. Jos taip pat yra populiarus maistas, patiekiamas daugelyje restoranų. Dėl šios priežasties kai kuriuose rajonuose, ypač netoli pakrantės, jos buvo peržvejojamos. Be to, dauguma šiandien sugaunamų kardžuvių yra mažesnės, paprastai sveriančios 100-200 kg. Taip yra greičiausiai dėl peržvejojimo.

Įdomūs faktai apie kardžuvę

  • Šalia akių jie turi specialius organus, kurie šaltame vandenyje palaiko smegenų ir akių šilumą. Tai labai pagerina jų gebėjimą matyti.
  • Jie dažniausiai maitinasi naktį.
  • Jie turi nedaug plėšrūnų - žmonių, didelių ryklių ir banginių žudikų.
  • Jų mokslinis pavadinimas - Xiphias gladius. Gladius lotyniškai reiškia kardą.
  • Paprastai jie plaukia ne grupėmis ar būriais.
  • Kartu su marlinu tai viena greičiausių žuvų vandenyne.

Plačiažnyplė kardžuvė

Šaltinis: NOAA Daugiau apie žuvis:

Taip pat žr: Stepheno Hawkingo biografija

Upėtakis

Žuvys klounai

Auksinė žuvelė

Didysis baltasis ryklys

Didysis ešerys

Lionfish

Vandenyno saulažuvė Mola

Kardžuvė

Grįžti į Žuvys

Grįžti į Gyvūnai vaikams




Fred Hall
Fred Hall
Fredas Hallas yra aistringas tinklaraštininkas, kuris labai domisi įvairiomis temomis, tokiomis kaip istorija, biografija, geografija, mokslas ir žaidimai. Šiomis temomis jis rašo jau keletą metų, jo tinklaraščius skaito ir vertina daugelis. Fredas puikiai išmano savo nagrinėjamas temas ir stengiasi pateikti informatyvų bei patrauklų turinį, kuris patiktų daugeliui skaitytojų. Pomėgis mokytis naujų dalykų skatina jį tyrinėti naujas dominančias sritis ir pasidalinti savo įžvalgomis su skaitytojais. Dėl savo patirties ir patrauklaus rašymo stiliaus Fredas Holas yra vardas, kuriuo jo tinklaraščio skaitytojai gali pasitikėti ir juo pasikliauti.